Mariona Artigas, campiona de la 10a Gran Final del Pica Lletres!

Mariona Artigas, campiona de la 10a Gran Final del Pica Lletres!

La final, produïda per La Xarxa, es va celebrar al Teatre de la Passió d’Esparreguera (Baix Llobregat), en una gala conduïda per Joan Dausàque va comptar amb l’assistència d’un miler de persones, entre estudiants i professors. A la final d’Esparreguera hi van arribar alumnes d’arreu de Catalunya: Reus (Col·legi Maria Rosa Molas), Tortosa (Institut Cristòfol Despuig), Vilafranca del Penedès (Institut Eugeni d’Ors), Vilanova i la Geltrú (Escola El Cim), Granollers (Institut Celestí Bellera), Salou (Institut Marta Mata), Collbató (IES Collbató), Badalona(Col·legi Badalonès), Badia del Vallès (Institut Federica Montseny), Vic (Institut Jaume Callís), Mollerussa (Col·legi La Salle), Mataró (Col·legi Maristes Valldemia), Olot (Institut Bosc de la Coma), Girona (Col·legi Maristes), Ribes de Freser (Institut Joan Triadú) i Roses (Centre Escolar Empordà).

El Pica Lletres és una proposta pedagògica que, a partir de diferents proves i jocs, pretén millorar les aptituds lingüístiques dels joves. El concurs ha mobilitzat 12.000 alumnes de més de 200 centres educatius catalans.

Es tracta d’un projecte de La Xarxa fet en col·laboració amb les televisions locals, basat en un format de Produccions Audiovisuals Antàrtida. Es va estrenar a TV3, però el 2007 va fer el salt a les televisions locals. Aquesta temporada s’hi han implicat 18 canals de proximitat: Canal Reus TVCanal Terres de l’EbrePenedès TVCanal BlauVOTVTAC 12ETVTelevisió de BadalonaCanal TerrassaCugat.catEL9TVLleida TVMataró TelevisióOlot TelevisióTelevisió de GironaTV Ripollès, TV Costa Brava i Aran TV.

 4765475d-9207-4b9b-a422-c86a5cbfaa03